- 7 oua
- 150g zahar
- 120g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura rom
CREMA:
- 6 oua
- 2 linguri apa
- 200g ciocolata neagra de menaj
- 300g zahar
- 300g unt
- 2 lingurite zagar vanilat
SIROP:
- 200ml apa
- 50ml rom
- coaja de lamaie
- 1 lingura coniac
- 100g zahar
In timp ce bateti albusurile spuma cu un mixer, adaugati zaharul si bateti in continuare, pana cand spuma se tine bine in mixer. Bateti galbenusurile si le adaugati peste spuma impreuna cu faina mestecand prin rasturnare de cateva ori. Puneti compozitia la copt intr-o forma rotunda inalta, cu diametrul de 25cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Coaceti la foc potrivit. Scoateti blatul din cuptor si cand s-a racit, taiati-l pe orizontala in trei foi.
Pentru sirop, fierbeti apa cu zaharul, coaja de lamaie pana cand incepe sa se ingroase. Lasati-l la racit si apoi adaugati romul sau coniacul.
Crema se prepara la bain-marie astfel: topiti ciocolata impreuna cu untul la bain-marie. Frecati ouale cu zaharul si cand obtineti o compozitie omogena inglobati in crema de ciocolata, puneti vanilia si apa. Amestecati mereu in vas, ca sa nu se prinda. Lasati crema la racit.
Montare: Insiropati foile, le ungeti cu crema dupa care le suprapuneti. Cu crema ramasa ungeti tortul deasupra si pe margine.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servicirii.