- faina – 35g
- lapte – 175ml
- oua – 1buc
- drojdie – 10g
- bicarbonat – 1g
- zahar – 25g
- ulei – 100ml
- sare – 5g
Umplutura:
- branza telemea – 150g
- gris – 30g
- zahar – 25g
- lapte – 100ml
- zahar vanilat – 10g
- zahar farin – 25g
Din 50g faina, drojdie de bere sii putin lapte cald (25ml) se prepara maia si se lasa la dospit. In 150ml de lapte se dizolva 100g de zahar, sare si bicarbonat. branza telemea se rade fin. grisul se fierbe in lapte cu zahar, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu branza si zahar vanilat.
Mai poti citi: Tort de ciocolata
Maiaua se framanta cu 300g faina, cu oul, laptele si 25g ulei, obtinand o coca consistenta, care se lasa la dospit. Coca astfel obtinuta se intinde in foaie, pe planseta si se decupeaza bucati cu un pahar sau o forma rotunda. pe fiecare bucata se pune din umplutura de branza, se umezeste cu apa pe margine (jumatate de cerc) si se impatureste, obtinand o forma semiovala. Pirostile obtinute se lasa sa creasca si se prajesc in baie de ulei.
Servire
Preparatul se poate servi cald, pudrat cu zahar fin.