Monday, March 18, 2019
Retete culinare

Chec pufos cu cacao

Un desert atat de delicios si foarte usor de facut, checul cu cacao se poate servi si la micul dejun impreuna cu o ceasca de cafea.

Ingrediente:

  • faina
  • unt
  • smantana sau lapte
  • zahar
  • oua
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cacao
  • sare

Mod de preparare:

Se tapeteaza o forma de chec cu margarina si faina. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si romul si se bat pana se intaresc din nou. Se pun galbenusurile, untul topit, smantana (laptele), coaja de lamaie si se amesteca usor cu telul. Dupa aceea, se adauga faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza.

Se toarna 2/3 din compozitie in forma de chec, iar restul se amesteca cu cacao, pana se omogenizeaza si apoi se toparna de-a lungul formei.
Se introduce forma la cuptor, circa 30 – 40 de minute.\

Se serveste rece ca si desert.

Leave a Reply

Acest site folosește module cookie. Prin utilizarea și navigarea în continuare pe acest site acceptați politica de confidentialitate si termeni si conditii . Informații detaliate despre utilizarea cookie-urilor pe acest site web sunt disponibile făcând clic pe setari cookie .
Accepta
Setari private ×
×