1 buc chifla cu susan
200g carne tocata de vita
3 buc castraveti murati
1 felie cascaval
1 felie rosie
2 rondele ceapa uscata
1 frunza salata verde
2 oua
sare, piper, boia dulce, cimbru
Ketchup
sos pentru hamburger
4 cartofi pentru prajit
Mod de preparare cheesburger
Mai intai prepar carnea pentru chiftelele de cheesburger.
Cele 200g de carne de vita le amestec cu putina sare, piper, boia dulce, cimbru, marar tocat, si cele 2 oua pentru a se lega compozitia. Din aceasta compozitie fac chiftelele pentru cheesburger. Incing gratarul, il ung cu putin unt pentru aroma si asez chiftelele formate din carnea preparata. Le las pe gratar pana se fac pe jumatate, apoi le intorc pe partea cealalta.
Cartofii prajiti
Ii pregatesc in acelasi timp, cat chiftelele stau pe gratar. Cartofii curatati si spalati, ii tai baghete si ii pun intr-un castron. Ii mai trec printr-un jet de apa, apoi cu un servet ii usuc. Ii introduc in baie de ulei, sau intr-o tigaie. Ii las pana devin de o culoare galbena.
Montare cheesburger
Impart chifla in 2 jumatati, capac cel cu susan si baza.
Pe baza asez o frunza de salata verde, peste care pun chifteaua din carne tocata. Urmeaza felia de cascaval, felia de rosie, rondelele de ceapa, cat si feliile de castraveti murati.
Acopar cu un sos de ketchup si unul pentru cheesburger, apoi capacul.
Ca sa nu se destrame infig un bat pentru frigarui.
Se serveste cald cu cartofi prajiti.
Pofta buna!