325g faina cernuta
414g zahar
3 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
240ml lapte
120ml ulei
esenta de vanilie
2 oua
240ml apa
Crema de vanilie
112g unt sarat la temperature camerei
95g margarina
460g zahar pudra
Esenta de vanilie
45ml apa sau lapte
1. Preincalziti cuptorul la 176 ° C si pregatiti tava de briose cu forme de hartie
2. Intr-un vas mare adaugati faina, zaharul, praful de copt, sare si mixati-le. Apoi dati deoparte.
3. Puneti intr-un alt vas laptele, uleiul, esenta de vanilie si ouale si amestecati.
4. Combinati ingredientele umede cu cele uscate pana la omogenizare.
5. Adaugati incet apa in aluat si amestecati usor pana se combina si aluatul devine subtire.
6. Umpleti cosuletele de briose cu aluat jumatate si coaceti 15-17 minute. Daca faceti testul cu scobitoarea trebuie sa ramane putin umeda.
7. Scoateti briosele si lasati-le sa se raceasca.
8. Pentru glazura amestecati untul si margarina pana la uscare.
9. Adaugati 460g zahar pudra si amestecati pana se intinde.
10.Se adaugaesenta de vanilie si o cana de lapte/apa pana se inmoaie.
11.Se asaza glazura peste briose.